Цифровите домофонни системи Laskomex на щанда на Елбраво ООД

Създаването на сигурен и защитен дом е немислимо без вграждането на надеждна и качествена домофонна система. Своите многобройни предложения по време на изложение Секюрити експо 2018 от 7-и до 10-и март в Интер Експо Център ще даде фирма Елбраво.

Акцент в представянето на компанията ще бъдат цифровите домофонни системи Laskomex, Полша. Те дават възможност за осъществяване на качествена комуникация и сигурност в малки, големи жилищни сгради и комплекси.

Системите LASKOMEX притежават съвременен ергономичен дизайн и едновременно с това са малкси и компактни. Сред предимствата им са лесното инсталиране, както и BUS технологията за цифрова комуникация. Притежавайки вграден контрол за достъп, системите разполагат с Четец за електронни ключове. Във почти всички панели са монтирани четци за безконтактни (RFID идентификатори – чипове/карти) и/или контактни електронни ключове (iButton). Налично е и кодово отключване, като всяко жилище получва индивидуален четирицифрен код за достъп.

Сред предимствата на системата е универсална конструкция. Различните модели апартаментни домофони и модели системи Laskomex (панели и централи) са съвместими, а модулите на продукта са взаимозаменяеми.

Предлагат се три серии системи:

Система серия CD-2502 –за инсталация в сгради с един вход или в ейрархия – един основен (главен) и до 64 подчинени входа. Системата обслужва в един жилищен вход до 254 абоната (аудио или видео домофона).

Система серия CD-3100 – за инсталация в големи жилищни комплекси, които имат повече от един главен вход. Може да работи в структура с 8 главни входа и с по 64 подчинени за всеки главен. Един жилищен вход може да обслужва до 254 абоната. Може да работи в аудио и видео вариант.

Система серия CD-2600 – компактни и икономични системи за сгради с един жилищен вход. Работи с до 254 абоната във вход. Разработена е само в аудио вариант.

Всички сери могат да се свързват, за да създадат една система, използваща уникалните възможности на всяка съставна част за точно приспособяване към потребителските изисквания.

През 2018 г. към системи Laskomex се предага и включване на портиерна централа (връзка портиер-апартамент и обратно, с памет за запис на повикванията и с управление до 4 входа) и модул за пренасочване на позвъняванията към смарт телефон (към зададен телефон номер на абонат).