Добрата координация стои в основата на обществената сигурност

Координацията между Столична община и силите на пожарната досега не е била по-добра, отколкото е в момента. Това заключение направи Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община. Дирекцията проведе своя лекция в рамките на съпъстващата програма на изложение SECURITY EXPO 2018.

В основата на обществената сигурност стои добрата координация, каза Красимир Димитров. Той постави на дневен ред двете основни задачи пред звеното, а именно – превенцията и реагирането на сигнали, подадени от граждани. „От началото на годината сигналите, подадени към нас са над 800“, информира той.

Присъстващите на лекцията бяха подробно запознати с оперативния дежурен център на дирекцията. Представена бе и подробна информация за специално изградения полигон, специално пригоден за обучения на деца. „Полезно е във всяка община да има звено като нашето“, изрази мнение Красимир Димитров, давайки примери от работата на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община. Сред основните цели пред звеното през тази година той поставя допълнителното мотивиране на доброволците.

SECURITY EXPO се провежда паралелно с изложение Българска строителна седмица. Входът и за двете изложения е свободен през целия съботен ден, 10 март, а вратите на събитията са отворени за посетители до 16.00 часа.