Иновативен модул за пожарогасене Shumcar™ във висок клас електромобил  

 

За първи път на SECURITY EXPO посетителите ще видят иновативен модул за пожарогасене Shumcar™  (ШУМКАР) в електромобил на италианската марка ALKE, съобщиха от Авто Инженеринг Холдинг Груп.

Модулът за пожарогасене ШУМКАР е иновативен продукт, създаден и патентован от екипа от инженери и конструктори на Авто Инженеринг Холдинг Груп. Предназначен за първоначална оперативна намеса при пожари от клас А, Шумкар позволява пожарогасене с високо налягане. Позволява лесен и бърз монтаж в товарния отсек на всички марки лекотоварни автомобили тип пикап, микробуси, както и в каросерията на товарни автомобили.

Той се монтира навсякъде, на всякакъв вид автомобили. В момента горските стопанства в България се оборудват с него, съобщиха от компанията. На няколко континента се използват продуктите на Авто Инженеринг Холдинг Груп. Иновативният ШУМКАР ще бъде монтиран в електромобил ALKE.

За първи път в България на SECURITY EXPO ще бъде представенa италианската марка висок клас товарни многофункционални електромобили ALKE. Авто Инженеринг Груп е официален представител  на италианската фирма. Автомобилите са подходящи за нуждите на общински служби, болници, промишлени предприятия, корабостроителници, логистични центрове, пристанища и летища, ферми,  ваканционни паркове, курорти, хотели, голф клубове, паркове и много други.

Електромобилите на марката работят с литиеви и оловни батерии. Автономията на автомобила е от 90 до 150 км в зависимост от батерията, непрекъснат режим на работа до осем часа на ден. Нулеви емисии и без шумово замърсяване, електрическите превозни средства са типово одобрени за движение по пътната мрежа категория N1 с максимална скорост 44 км/ч. Мобилността вече не е проблем в болниците, центровете за възстановяване, университетските кампуси, спортните арени, природните защитени територии и културните обекти.

Електрическите превозни средства винаги са на ваша страна. Изберете батерия с голям капацитет, система за бързо зареждане на батериите или системата за смяна на батерията и никога няма да останете в състояние да не сте готови за работа.

Авто Инженеринг Холдинг Груп е eксклузивен представител на италианската фирма Sirena S.p.A. както за България, така и за още 7 балкански държави. Sirena е световен лидер в производството на звукови и светлинни уредби за автомобили със специален режим на движение, за селскостопански превозни средства, земни машини, промишлени превозни средства, аварийни и превозни средства със специален режим на движение.

Авто Инженеринг Холдинг Груп е един от водещите производители на българския пазар на специализирани превозни средства и оборудване за противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални и други държавни служби.

За 15 години на пазара компанията натрупа богат опит в доставка, проектиране, производство, трансформация и поддръжка на:

  • всички видове  специализирани автомобили –  противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални;
    • автобуси, трамваи, тролейбуси и инженерна автотранспортна и пътностроителна техника;
    • плавателни и въздухоплавателни средства;
    • пожаро-техническо и аварийно-спасително, защитно, летищно индустриално, медицинско, измервателно, диагностично, подемно, информационно оборудване;
  • персонализирани решения, адаптирани спрямо индивидуалните потребности на клиентите;

 

На щанд А8, зала 5  ще можете да видите последните иновативни продукти на Sirena.