End to end концепция за сигурност от Коника Минолта

В рамките на Security Expo 2019 Коника Минолта България ще представи своите MOBOTIX базирани интелигентни решения за сигурност.

Портфолиото на компанията в тази област включва множество цялостни решения, изградени на базата както на хардуерни, така и на софтуерни продукти.

Някои от отличителните черти на камерите MOBOTIX, които ще бъдат демонстрирани на щанда на Konica Minolta включват:

  • Висококачественото изображение

Всички камери MOBOTIX са снабдени с Moonlight 6MP сензори за изображения и предлагат изключителни детайли на изображението.

  • Децентрализирана концепция

Камерите MOBOTIX са напълно самостоятелни системи.

  • Полусферична технология

Единична полусферична камера осигурява перфектен преглед на периметъра без слепи зони.

  • Киберсигурност

Камерите MOBOTIX разполагат с решение, което значително надвишава индустриалния стандарт, като предоставя криптирана end-to-end концепция за сигурност.

  • Качество, устойчивост и екологичност

Всички MOBOTIX камери са произведени в Германия включително проектирането, разработването, производството и проверката на качеството.

  • Термални камери

Термо сензорите не се нуждаят от светлина за генериране на изображения, затова и откриването на хора и предмети в пълна тъмнина вече не е проблем.

 

Софтуерните решения, които предстои да бъдат демонстрирани по време на изложението са:

 

- Лицево разпознаване (Face Recognition)

Интеграция между MOBOTIX камери и аналитичния софтуер за лицево разпознаване, разработен от Herta. Този тип решения имат широко приложение в множество области, изискващи стриктен контрол на достъпа.

 

- Milestone VMS

Интеграция с един от лидерите в областта на софтуера за управление на видео системи.

 

- Защита на личните данни

Софтуерно видео-аналитично решение, базиращо се на MOBOTIX камери. Приложението позволява маскирането (пикселизирането) на движещи се обекти (хора, автомобили), като по този начин скрива техните индивидуални характеристики и гарантира анонимност, което го прави и GDPR съвместимо.

 

- STROPS AVS camera system

Това е напълно автономен продукт, базиран на MOBOTIX технологиите, предназначен главно за наблюдение на открито, в трудно-достъпни зони и при липса на инфраструктура. Вградената батерия и 4G LTE модем позволяват инсталация и свързаност дори при липса на захранване и IP мрежа. По този начин, продуктът може да осигури интелигентно видеонаблюдение в зони, в които не съществуват условия за изграждането на конвенционални системи за наблюдение.

Повече за всички предимства на продуктите на Коника Минолта България ще видите в зала 5, щанд B4.