Зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер ще открие SECURITY EXPO

Реални хакерски атаки ще симулират съвременните заплахи за информационната сигурност

На 6 март от 14.30 часа зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер официално ще открие 26-тото издание на единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO, съобщиха организаторите Интер Експо Център и Българската-търговско промишлена палата. На откриването ще присъстват още Главен комисар Николай Николов, директор главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението и Младен Петров, директор дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР.

Новите системи за видеонаблюдение, за контрол на достъпа, за гласово оповестяване, алармени системи от ново поколение, модули за пожарогасене в товарни електромобили, детектори за наркотици и взрив, решения срещу обир на банкомати покриват всички аспекти на физическата охрана.

 

Съпътстваща програма с най-актуалните решения за сигурност

 

В същото време на SECURITY EXPO сигурността ще премине в ново измерение.

На 7 март ще бъдат разгледани реалните заплахи за информационните системи и мрежи чрез симулиране на реални хакерски атаки. Практически мерки за превенция и защита от тях ще представят експерти от Клъстер Информационна сигурност и Българска асоциация на сертифицираните етични хакери. Нещо повече още на 6 март на фокус ще бъдат сигурните дигитални плащания на втората конференция  SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS, организирана от Интер Експо Център. Ще бъдат представени интелигентни решения за борба с измамите в интернет. Световният лидер в софтуера за превенция на финансови злоупотреби OneSpan ще даде ценни съвети на банковия сектор в тази посока. Картови и мобилни плащания ще бъдат по-сигурни с решения от ново поколение като NOTO. Тласък на мобилните плащанията дават финтек компании, на крачка сме от създаване на първата онлайн банка като Paysera, а с приложения като Phyre и Phos плащаш навсякъде по света през телефона.

 

Демонстрации и премиери на SECURITY EXPO

Интересна и разнообразна е съпътстващата програма на SECURITY EXPO. Интегрирани системни решения за видеонаблюдение и контрол на достъп ще представят водещи компании. Sony Video Security ще предложи ексклузивно своята нова 360 градусова полусферична камера без слепи места, най-новата дискретна видеокамера и изключителна промоционална програма само за изложението. Системната интеграция- бъдещето на системите за сигурност ще е акцент на друга водеща марка HIKVISION на лидера в системите за видеонаблюдение СЕКТРОН. Демонстрационен камион  HIKVISION ще бъде на разположение на посетителите на SECURITY EXPO откъм входа към зала 5 на Интер Експо Център, където тази година ще бъде разположена изложбата.

Редица демонстрации ще заинтригуват професионалната публика от всички сектори - от сигурността, строителството, финансите, транспорта, телекомуникациите, туризма, селското стопанство. С премиера на товарен електромобил на италианската марка ALKE посетителите ще видят как работи перфектно във всякакви условия. Иновативен модул за пожарогасене и сирени на Sirena са подходящи за всякакви автомобили.

Система за гласово оповестяване на японската марка TOA ще бъде представена детайлно. За първи път пристига у нас и най-награждаваната в Европа безжична система.

Комплексни  решения за истински умен дом и офис ще види бизнеса на специална смарт зона. Фирмите на SECURITY EXPO представят интелигентни цялостни решения, които помагат всички уреди и системи в офиса и дома да си комуникират, да се контролират дистанционно от телефона.

В SECURITY EXPO ще се включат водещи компании в сектора на сигурността, видеонаблюдението, контрол на достъпа, пожарогасене, пожароизвестяване, които представят близо 100 световни марки и продукти. SECURITY EXPO се организира традиционно от Интер Експо Център и Българската-търговско промишлена палата. Столична община и Министерство на вътрешните работи също подкрепят изложението и показват политиките по сигурност, които прилагат. Мобилен команден автомобил, който разполага с радиокомуникационна техника за управление и за видеонаблюдени ще представи Столична община. Освен това организира презентация за аварийна помощ и превенция при кризи.

През последните години се засилва интереса и на фирмите от софтуерния бранш и финтек индустрията. Затова неслучайно Българската асоциация на софтуерните компании и Българската финтек асоциация подкрепят събития, организирани в сферата на дигиталната и информационна сигурност.