SECURITY EXPO отвори врати за 26-и път

Единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO 2019 отвори врати за 26-и път. Организатори са Интер Експо Център и Българската-търговско промишлена палата.

На официалното откриване на 6 март участие взеха Милко Бернер, заместник-министър на вътрешните работи, главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Младен Петров, директор дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР.

„Изложението търпи своето развитие през годините.“, отбеляза на откриването управителя на Интер Експо Център Ивайло Иванов и пожела успех и създаване на нови ползотворни контакти.

” SECURITY EXPO в продължение на годините се превърна в една от може би най-авторитетните изложби на продукти и технологии, свързани със сигурността . Това е място, където бизнеса, държавните, институции, новите технологии, интелигентните решения, продукти и услуги намират своите потребители“, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. „Тук експертите в областта на сигурността, въоръжени с новите технологии , въоръжени с новите инженерни решения търсят методи успешно за справяне с новите заплахи“, добави още той.

Банковият и финансов сектор са изправени през предизвикателствата на дигиталната сигурност

На фокус в рамките на изложението отново са високите технологии, които позволяват ефективно решение за превенция на хакерски атаки, за борба с измамите в интернет , за предотвратяване на финансови злоупотреби.

Финансовите измами в интернет драстично са се увеличили през последните години, само за две години са разкрити над 2 млн. лева, коментира Светлин Лазаров от Главна дирекция борба с организираната престъпност, отдел "Киберсигурност" по време на откриването на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS за сигурни и достъпни онлайн  разплащания. Основните предизвикателства са пред банковия сектор, който трябва да отвори своите системи във връзка с новата директива за на ЕС за платежни услуги PSD2, която влиза в сила през септември. Събитието се организира от Интер Експо Център.

Днес, на 7 март ще бъдат разгледани реалните заплахи за информационните системи и мрежи чрез симулиране на реални хакерски атаки. Практически мерки за превенция и защита от тях ще представят експерти от Клъстер Информационна сигурност и Българска асоциация на сертифицираните етични хакери. навсякъде по света през телефона.

Демонстрации и премиери на SECURITY EXPO

Редица демонстрации ще заинтригуват професионалната публика от всички сектори - от сигурността, строителството, финансите, транспорта, телекомуникациите, туризма, селското стопанство.

На 7 и 8 март демонстрационен камион  HIKVISION на лидера в решенията за сигурност СЕКТРОН ще бъде на разположение на посетителите на SECURITY EXPO откъм входа към зала 5 на Интер Експо Център, където тази година ще бъде разположена изложбата. С премиера на товарен електромобил на италианската марка ALKE посетителите ще видят как електромобил работи перфектно във всякакви условия.

Още редица демонстрации ще заинтригуват професионалната публика от всички сектори - от сигурността, строителството, финансите, транспорта, телекомуникациите, туризма, селското стопанство.

На 7 март, има презентация на дирекция  "Аварийна помощ и превенция" при Столична община. "Технология на една крачка. Новини от 2019" е презентация за най-новите технологии във видеонаблюдението и системите за контрол на достъпа на Тека България. “Sony Системи за Видеонаблюдение” / “Sony Video Security - See everything, miss nothing!” ще бъде тема на друг лидер в системите за сигурност Анди–Л. Авто Инженеринг ще представи товарни електромобили ALKE.

В тазгодишното издание на SECURITY EXPO може да бъдат разгледани над 100 световни марки и продукти в секторите охрана, сигурност, видеонаблюдение, пожарогасене, IT комуникации и контрол на достъп, бе посочено по време на откриването.